Samen voor een sterke informele zorg!

In de Rooden Leeuw

In de Rooden Leeuw

  • Introductie
  • Doelstelling
  • Voor wie
  • Waar
  • Hoe
  • Wanneer
  • Hoe kun je meedoen
  • Extra Informatie

Introductie

In de Rooden Leeuw helpt mensen bij het zoeken naar zinvolheid.

Onze missie: Ontmoeting en inspiratie in de ruimste zin van het woord. Vanuit ons geloof in de kracht en de mogelijkheden van elkaar ben je in dit huis welkom. Hier is ruimte voor groei en ontwikkeling. Van hart tot hart. Met respect voor ieders eigenheid.

Doelstelling

We bieden een huiskamer (gevoel) voor onze bezoekers – vrijwilligers, gasten en deelnemers -, om deze ontmoeting en inspiratie samen gestalte te geven en te laten gebeuren. Dit doen we door tal van activiteiten (van inloopmiddagen, Samen aan tafel, Samen Mantra zingen tot Zen meditatie, een cursus in Wonderen en Flow, een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden van 45plus).

Voor wie

We zijn er voor mensen die weer of meer zinvolheid willen in hun leven. In de praktijk blijkt de grootste groep 50 plussers te zijn.

Waar

Stichting In de Rooden Leeuw is vernoemd naar het monumentale pand “Au Lion Rouge” uit 1789 waar het overgrote deel van de activiteiten plaatsvindt.

Adres: Bogaardenstraat 50, 6211 SP Maastricht. Hartje van de stad.
Contactpersoon: Rasa de Zanger, directeur.

Hoe

Er is een aanbod van cursussen op het gebied van zingeving, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Deze hebben allen tot doel inspiratie op te doen, diepgang te bieden, ontmoeting mogelijk te maken, verbinding te zoeken en uit te dragen. Vrijwilligers zijn gastpersoon, kok, cursusleider, werkzaam als klusjesman of administratief medewerker.

Op www.roodenleeuw.nl vind je een actueel overzicht van alle activiteiten.

Wanneer

In de Rooden Leeuw is 5 dagen per week geopend van 09.00 tot 17.00 en op dinsdag en donderdag tot 21.00 uur. Incidenteel ook in het weekend.

Hoe kun je meedoen

Potentiele vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website en worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan blijkt in de oriënterende fase daarna of er sprake is van een goede match. Deelnemers en gasten zijn doorgaans altijd welkom.

Extra Informatie

In de Rooden Leeuw biedt een warme en veilige plek waar mensen weer mens kunnen worden. Spiritualiteit in de meest brede zin van het woord (wij noemen het zinvolheid) is een belangrijk uitgangspunt voor al onze activiteiten. We passen prima in de matrix van Positieve Gezondheid.

Terug naar partnerlijst