Samen voor een sterke informele zorg!

E-Learning

E-learning heeft veel voordelen: U kunt de training volgen wanneer het uikomt en u kunt zelf het tempo bepalen. Daarnaast is e-learning leuk omdat de inhoud levendiger wordt door filmpjes en oefeningen. 

 • Humanitas zet gratis trainingen online!

  Humanitas zet gratis trainingen online!

  Vereniging Humanitas lanceert zes gratis online trainingen. De korte trainingen op de Humanitas-site zijn bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, die mensen in een kwetsbare situatie helpen.

  https://www.humanitas.nl/over-ons/trainingen-voor-vrijwilligers/
 • Training GOED omgaan met dementie

  Training GOED omgaan met dementie

  Houd jij de deur open voor iemand met dementie? Weet jij wanneer je te maken hebt met dementie? Herken jij de signalen en weet je hoe je goed moet handelen? Meld je nu aan en doe de GRATIS training GOED omgaan met dementie dan ben je voorbereid wanneer je iemand met dementie tegenkomt.

  De training maakt deel uit van de campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' en is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie.

  https://samendementievriendelijk.nl/trainingen
 • Zelfhulptraining: Betrokken Omgeving

  Zelfhulptraining: Betrokken Omgeving

  Mondriaan biedt u, familie en naasten van mensen met een psychische aandoening, gratis online ondersteuning. Deze online zelfhulptraining heet ‘Betrokken Omgeving’.

  Deze training biedt u inzicht in uw rol als mantelzorger en leert u vaardigheden om beter om te kunnen gaan met lastige situaties. Thema’s zoals communicatie, grenzen stellen, de effecten van negatieve denkpatronen en sociale steun komen aan bod. Elk thema geeft een handvat om de praktische en/of emotionele problemen die een rol kunnen spelen bij mantelzorg, beter aan te kunnen.

  Voor wie?
  Deze training is ontwikkeld voor mantelzorgers: volwassenen die onbetaald zorg verlenen aan een naaste (bijvoorbeeld familie of een partner) met psychische problemen. Het is een gratis preventief en ondersteunende training die zelfstandig, anoniem en zonder inmenging van Mondriaan wordt doorlopen.

  https://mondriaanzelfhulp.minddistrict.nl/
 • Trainingen voor mantelzorgers via Alleszelf.nl

  Trainingen voor mantelzorgers via Alleszelf.nl

  Zorgt u intensief voor iemand op hoge leeftijd of ontvangt u mantelzorg? Dan weet u dat mantelzorg geven niet altijd eenvoudig is. Gelukkig zijn er steeds meer trainingen voor mantelzorgers. Deze mantelzorgtrainingen of -cursussen helpen overbelasting te voorkomen. Soms zijn ze gratis of komt u in aanmerking voor vergoeding. Alleszelf.nl zet de mogelijkheden op een rij. Welke kiest u?

  https://www.alleszelf.nl/mantelzorgtrainingen/
 • Online seminar: Zorg bij dementie, wat is mogelijk?

  Online seminar: Zorg bij dementie, wat is mogelijk?

  Als mantelzorger wilt u natuurlijk dat uw naaste met dementie de juiste zorg krijgt. Goede thuiszorg, een fijne dagbesteding of deskundig casemanagement. Maar hoe regelt u dat? Casemanager Gerben Jansen, mantelzorgmakelaar Helga Neessen en mantelzorger Rineke Maarse geven u graag antwoord op deze vraag tijdens het online seminar dat CZ organiseerde  op woensdag 28 september. 

  U kunt het seminar volgen op uw computer, tablet of mobiele telefoon. U hoeft er de deur dus niet voor uit. Het seminar is gratis en iedereen kan deelnemen.

  Ervaringen van deskundigen

  Tijdens het webinar komen een casemanager dementie, een mantelzorgmakelaar en een mantelzorger aan het woord. Met behulp van video en met praktische voorbeelden vertellen de studiogasten vanuit hun eigen expertise onder meer over:

  * Thuiszorg en dagopvang – wat is mogelijk?

  * Waar vindt u de juiste zorg bij u in de buurt?

  * Hoe zorgt u voor een goede overdracht van mantelzorg naar professionele zorg?

  https://dementie.cz.nl/zorg-regelen/product/online-seminar-zorg-bij-dementie-wat-is-mogelijk?menu=open
 • DementieOnline

  DementieOnline

  Iemand in uw naaste omgeving heeft dementie. Misschien uw partner, uw ouder, een vriend. U zorgt voor deze persoon, alleen of samen met anderen. Mantelzorger zijn is meestal geen bewuste keuze. De persoon met dementie heeft zorg nodig en u bent die zorg gaan geven. Dat is waardevol, maar tegelijk erg intensief.

  Zorgen voor iemand met dementie is ‘een vak apart’. Waarschijnlijk bent u al heel vaardig in dit vak! Toch hebben veel mantelzorgers vragen. De ziekte dementie is ingrijpend en de zorg voor uw naaste vraagt veel tijd en energie. De internetcursus DementieOnline kan een uitkomst zijn. U krijgt praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie. Zo krijgt u meer grip op de dementie en op de situatie en kunt u nog beter voor uw naaste zorgen.

  https://www.dementieonline.nl/online-cursus/over-cursus
 • 'Mijzelf' voor werkende mantelzorgers

  'Mijzelf' voor werkende mantelzorgers

  Over balans en tijd vinden, grenzen stellen en omgaan met veranderingen.

  Het combineren van werk- en mantelzorgtaken kan behoorlijk belastend zijn. Veel ruimte voor jezelf is er vaak niet. Toch is het goed om af en toe even stil te staan bij je werk- zorgsituatie. Als je iets van een afstandje bekijkt, kun je het immers van meer kanten bekijken. Zo ontstaan nieuwe inzichten.
  De module 'MIJZELF' geeft je inzicht in wat je zelf kan doen om de situatie waarin je nu verkeert, prettiger te maken. Er zijn vijf thema's die je informatie, opdrachten, suggesties en tips bieden. Je kunt de hele module doorlopen of alleen de onderwerpen kiezen die voor jou nu belangrijk zijn.

  https://www.mantelzorgpower.nl/module/mijzelf/2
 • Dementiegame gratis beschikbaar

  Dementiegame gratis beschikbaar

  Sevegram en serious gamingbureau Goal043 hebben samen een game ontwikkeld voor mantelzorgers, familieleden, vrienden en buren van mensen met dementie. Met deze game kan men meer kennis opdoen over dementie en eventueel lotgenoten treffen.

  Naast het realiseren van veilige en liefdevolle zorg heeft het programma ook als doel de relatie tussen de cliënt, zijn naasten en professional centraal te stellen.
  Dementiegame levert een bijdrage aan de maatschappelijke wens om meer kennis op te doen over het ziektebeeld, anderzijds doet men via de game begrip en kennis op wanneer naasten met deze ziekte worden geconfronteerd.

  http://www.dementiegame.nl