Samen voor een sterke informele zorg!

Nederlandse Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland

Ga naar de website van Nederlandse Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland

Bekijk cursussen

Nederlandse Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland

Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen.

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en medemenselijkheid.

Bijzondere Vakanties
Het Nederlandse Rode Kruis organiseert al ruim zestig jaar vakanties voor mensen die niet zelfstandig op pad kunnen. Vakantie, weg van de dagelijkse routine, in een totaal andere omgeving lekker doen waar je zin in hebt.
Er zijn nog altijd mensen die dat nooit hebben meegemaakt, of daartoe niet in staat zijn. Wij bieden deze mensen en hun partner, of bijvoorbeeld vriend, vriendin of de directe mantelzorger vakanties aan. De vakanties variëren van een trip naar één van de drie hotels van het Nederlandse Rode Kruis tot een tocht met het eigen schip. Dat kan dankzij de hulp en onmisbare medewerking van onze vrijwilligers!

Cursussen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het Rode Kruis verzorgt al jaren Eerste Hulp opleidingen. Ervaren en uiteraard gediplomeerde instructeurs verzorgen de lessen in goed uitgeruste klaslokalen met modern materiaal.

Eerste Hulp Bij Evenementen (EHbE)
Bij het organiseren van een evenement bestaat bij de organisatie vaak de behoefte aan deskundige begeleiding in de vorm van Eerste Hulp vrijwilligers. Tijdens vele grote en kleine evenementen in en om Maastricht staan de vrijwilligers Eerste Hulp bij Evenementen klaar om hulp te verlenen. Jaarlijks worden ze bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Bloedbank
Na dat de donor zijn bloed of plasma heeft gegeven, dient hij zij een drankje, kopje koffie of kopje soep te gebruiken, zodat de afname assistentes zeker weten dat door de bloedafgifte geen negatieve gevolgen voor de donor ontstaan. In het gezellige donorcafé zijn gastvrouwen en – heren van het Rode Kruis aanwezig om de donor van dat drankje te voorzien en om een praatje te maken.

Terug naar partnerlijst

september 2018