Samen voor een sterke informele zorg!

workshop

Verlies en Rouw (voor vrijwilligers)

Als vrijwilliger kom je ongetwijfeld in aanraking met verlies en rouwprocessen van cliƫnten. Dit kan onder anderen zijn in situaties van overlijden, echtscheiding, ziekte. Ieder mens rouwt op zijn eigen manier, maar er zijn ook overeenkomsten te ontdekken in de manier waarop mensen rouwen. Wat is rouwen nu eigenlijk en wat is 'normaal' bij rouwen?

In deze workshop wordt onder andere ingezoomd op wat rouw is, de symptomen van rouw, de diversiteit in rouw- en verliesprocessen en wat jij als vrijwilliger kan doen om ondersteuning te bieden aan cliƫnten in een rouwproces. Uiteraard is er tijdens de workshop ook ruimte voor vragen en situaties uit je eigen ervaring. De workshop heeft een actief en praktisch karakter waardoor deze aansluit bij de praktijk.

Partners

  • Triton