Samen voor een sterke informele zorg!

workshop

NAH+ Informatiebijeenkomst door Frank Wintraecken

Deze workshop gaat dieper in op de psychische of verslavingsproblemen die mensen naast hun NAH hebben/kunnen krijgen.

Niet aangeboren Hersenletsel is al ernstig genoeg, wanneer jezelf of je familie, gezin hierdoor getroffen wordt. Het leven zal anders worden en het kost veel moeite om te leren omgaan met de onzichtbare en zichtbare gevolgen tgv NAH. Helaas is er ook een grote doelgroep NAH cliƫnten, welke naast hun NAH, ook nog eens een psychisch probleem of een verslavingsprobleem krijgen. We noemen dit NAH +. Het probleem kan al voor het NAH aanwezig zijn en hierdoor versterkt zijn. Echter het kan ook ontstaan zijn, na het hersenletsel. Denk bv aan iemand die zijn leven totaal heeft zien veranderen door zijn hersenletsel en alcohol gaat drinken om zijn gemoedstoestand proberen te onderdrukken. In deze training leert u welke psychiatrische ziektebeelden er zijn, hoe een verslaving ontstaan en maakt u kennis met ziektebeelden, welke ook onder NAH vallen. Ziektebeelden, welke heftig kunnen zijn, maar ook veel leed veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is Huntington.

Kortom een indrukwekkende, maar vooral ook boeiende training, welke ondersteund zal worden d.m.v. voorbeelden uit de praktijk en filmpjes.

Partners

  • SGL