Samen voor een sterke informele zorg!

workshop

Aandacht ontwikkelt alles (meditatie) Workshop Meditatie door Jeanny Gerrekens

In ons drukke dagelijkse leven waar we allen regelmatig in beslag worden genomen door ons (vrijwilligers)werk, mantelzorg activiteiten, sociale verplichtingen en de digitale wereld om ons heen, is het dikwijls moeilijk om echt even te ontspannen en tot rust te komen.

Als we mediteren, leren we om thuis te komen bij onszelf. Je stopt waar je mee bezig bent, je leert te ‘zitten’ met wat in je leeft: je ongemak, je onrust, je verdriet, maar ook je vreugde. Welke gedachte er ook opkomt, je blijft met je aandacht aanwezig bij wat er is. De ademhaling is hierin een belangrijke sleutel om steeds dieper bij jezelf te komen, stil te zijn.  
In de workshop krijg je een aantal meditatietechnieken en oefeningen aangereikt die je thuis of tijdens je (vrijwilligers)werk en mantelzorgen kunt toepassen.

Gastdocent is Jeanny Gerrekens. Ze heeft bij de Boeddhisten in Huy leren mediteren en is, naar eigen zeggen, nog steeds leerling. 
Jeanny: “Meditatie heeft meer balans in mijn leven gebracht. En dit wil ik graag aan mensen doorgeven. Ik heb er zin in! ”

Partners

  • LEVANTOgroep Vrijwilligers (voorheen Stichting Horizon)