Samen voor een sterke informele zorg!

workshop

Blij dat je er bent!

Tips om samen met je cliënt of degene voor wie je zorgt op zoek te gaan naar bezigheden die écht aansluiten bij de ander.

Herken je de volgende situatie: Je helpt iemand en hebt het gevoel dat hij/zij zich veel beter zou voelen als hij buitenshuis eens wat meer zou ondernemen. Je draagt zelf een heleboel ideeën aan (is de Hoeskamer iets voor u? Ik ken iemand waarmee u misschien eens koffie zou kunnen drinken? Er zit hier een leuk naaiclubje in de buurt, dat zou leuk kunnen zijn voor u) maar uiteindelijk gebeurt er niks.

Wil je weten hoe het anders kan? In deze workshop ervaar je hoe je beter aan kunt sluiten bij de ander en geven we je tips die je kunnen helpen om samen op zoek te gaan naar wat iemand nou echt beweegt. De workshop is waardevol voor vrijwilligers en mantelzorgers. 

Het eerste gedeelte is een inspirerende sessie verzorgd door Inge van den Berg van MEE en Cisca van der Meijs van Levanto. Door zelf aan de slag te gaan met luisteren en vragen krijg je verrassende inzichten in hoe je er achter komt wat belangrijk is voor de ander.

In het tweede gedeelte kun je met deze bevindingen aan de slag. Nel Knapen, Rielle Schols en Hettie Mellink van Trajekt geven praktische tips over waar je informatie kunt vinden over activiteiten en wat er te doen is in de wijk. Een leuke, leerzame en vooral praktische workshop! 

Partners

  • Trajekt
  • LEVANTOgroep Vrijwilligers (voorheen Stichting Horizon)
  • Steunpunt Mantelzorg Zuid
  • MEE Zuid-Limburg