Samen voor een sterke informele zorg!

workshop

Workshop: 'Virtual Reality Experience' Over discriminatie

Hoe voelt het om gediscrimineerd te worden? Met behulp van Virtual Reality brillen laten we jou dit persoonlijk ervaren.

En waar komt ongelijke behandeling eigenlijk vandaan? Wat is discriminatie, wat zijn vooroordelen en heb je zelf ook vooroordelen waar je je niet bewust van bent? Dit zijn vragen die de Antidiscriminatievoorziening Limburg tijdens de VR-experience beantwoordt. De experience is enerzijds gericht op bewustwording en kennis van het thema discriminatie en anderzijds gericht op het herkennen van (eigen) vooroordelen. En biedt het praktische handvaten hoe je kunt reageren op discriminatie. Ook geven we informatie over hoe discriminatie kan worden gemeld en wat de vervolgstappen van een melding kunnen zijn.

Partners

  • Anti-Discriminatie voorziening Limburg